main menu

Super Team

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΡΟΔΟΠΗ (ΔΑΣΟΣ ΛΕΠΙΔΑ)

Ημερομηνία ΕκδρομώνΗμερομηνία ΕκδρομώνΔιανυκτέρευση σε ξενοδοχείο/ξενώναΗ εκδρομή είναι κατάλληλη για SUVΗ εκδρομή είναι κατάλληλη για 4χ4

Αποστολή στην Δυτική Ροδόπη (Δάσος Λεπίδα) Προορισμός μας η Δυτική Ροδόπη και συγκεκριμένα τα δασικά συμπλέγματα Λεπίδα και Στάμνας που βρίσκονται στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα βορειοανατολικά του Παρανεστίου.


Πρόκειται για μια εξερευνητική αποστολή με ιδιαιτερότητες. Το δάσος Λεπίδα είναι ένας προορισμός κυριολεκτικά ανέγγιχτος και άγνωστος με ελλιπή έως ανύπαρκτη σήμανση στο μεγαλύτερο μέρος του. Τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος θα πρέπει να γνωρίζουν πως στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής δεν θα υπάρχει σήμα στο κινητό τηλ, θα αντιμετωπίσουν απρόβλεπτο καιρό και θα βρίσκονται σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό σε παρθένο και πυκνό δάσος στο οποίο ο προσανατολισμός είναι ιδιαίτερα δύσκολος.

 

Φύση:
Τα δασικά συμπλέγματα Λεπίδας και Στάμνας συγκαταλέγονται μέσα στα 5 σπουδαιότερα δάση της χώρας μας. Πρόκειται για ένα μεικτό δασικό σύνολο η σύσταση του οποίου προκαλεί δέος. Σε αυτό συναντά κανείς το σπάνιο Δασόπευκο, είδος που συγκροτεί δάση στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη με εξαίρεση ενός αρχαίου υπολείμματος τέτοιου δάσους (που απαρτίζεται όμως από ελάχιστα δέντρα) και βρίσκεται στον εθνικό δρυμό Πίνδου ( Βάλια Κάλντα).
Σε όλη την έκτασή του συναντάμε επίσης σημύδα ( άλλο ένα εντελώς μεσοβόρειο είδους δέντρο), οξυές και ερυθρελάτη με ύψος έως και 40 μέτρα ! Όσον αφορά το ζωικό βασίλειο όπως είναι επόμενο για ένα τέτοιο δάσος φιλοξενεί πληθυσμούς από αρκούδες, λύκους, ζαρκάδια, ελάφια, αγριογούρουνα, σκίουρους και άλλα μικρά θηλαστικά.
Off road:
Η δραστηριότητα απευθύνεται σε οχήματα SUV αλλά με πληρώματα αποφασισμένα για περιπέτεια και στοιχειωδώς εξοπλισμένα. Σε πολλά σημεία του παρθένου βροχοδάσους η παχιά σκιά και η απόλυτα θολωτή βλάστηση δημιουργούν λάσπη που θα μας δυσκολέψει αλλά και θα μας διασκεδάσει.

¨Απειρες χωμάτινες δασικές διαδρομές σε πραγματικά σπάνιο φυσικό σκηνικό στο απόλυτο μεικτό δάσος της χώρας μας. Επίσης θα επισκεφθούμε τον καταρράκτη της Αγίας Βαρβάρας ύψους 10 μέτρων στην λιμνούλα της οποίας θα κάνουμε μπάνιο και τον καταρράκτη Λεπίδα ύψους 30 μέτρων με ορμητικά και πεντακάθαρα νερά. Διαμονή.
Η διαμονή θα είναι σε ξενώνα στο γραφικό και ήσυχο Παρανέστι με τους 700 κατοίκους του. Βρίσκεται δίπλα στον Νέστο ποταμό σε υψόμετρο 120 μέτρων και περιβάλλεται από ήπιες αλλά καταδασωμένες πλαγιές. Σε αυτό βρίσκει ο ταξιδιώτης όλες τις απαραίτητες παροχές όπως ATM , πρατήριο καυσίμων, ξενοδοχεία, κέντρο Υγείας αλλά και άμεση πρόσβαση στον σιδηρόδρομο με τις συχνές διελεύσεις του.

 

TIMH: 465€ τα δύο (2) άτομα σε δύκλινο δωμάτιο με πρωινό. *
Max αριθμός οχημάτων έξι (6)
Min αριθμός οχημάτων τρία (3)


* Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενώνα της περιοχής
 • Εξοπλισμένο όχημα υποστήριξης της αποστολής
 • Έμπειρος Εκπαιδευτής- συνοδός  με  Βρετανική Κρατική Πιστοποίηση στην Off Road οδήγηση και εκπαίδευση
 • Σεμινάριο  ασφαλούς εκτός δρόμου οδήγησης και  χρήσης Off Road εξοπλισμού
 • Σεμινάριο ανάγνωσης εξειδικευμένου χάρτη και χρήσης πυξίδας
 • Ασύρματη επικοινωνία  για όλα τα οχήματα που συμμετέχουν
 • Εξοπλισμένο φαρμακείο Αʼ Βοηθειών του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
 • Ιμάντες έλξης για όλα τα οχήματα που συμμετέχουν
 • Πτυοσκάπανο  για όλα τα οχήματα
 • Ασφάλιση (Προαιρετικά)
 • Φωτογραφίες και Video  της δραστηριότητας
 • Coffee Breaks.
 • Ιnverter 12-230Volt

 

Για κράτηση εδώ

 

Back